Kategórie receptov
Bezlepkové lievance s javorovým sirupom
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
53 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zmes rozmixujeme s vodou a soľou, pridáme rozmrvené droždie a cukor a premiešame. Necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút a vysmážame.
Po vysmažení necháme lievance krátko odkvapkať na papierovom obrúsku a podávame ich ešte teplé, poliate javorovým sirupom a ozdobené čerstvým ovocím. Bezlepkové lievance chutia výborne aj s džemom, škoricovým cukrom alebo s čokoládovou nátierkou.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
10 g
Bezgluténové Palacinky v prášku 250 g
250 g
Pitná voda nesýtená
400 g
Cukor kryštál
6 g
Olej repkový
20 g