Kategórie receptov
Bezlepkové lievance
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
63 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V 3 dl vlažnej vody rozpustíme 1 PL cukru a ¼ kocky droždia. Prisypeme hotovú palacinkovú zmes v prášku, pridáme štipku soli a metličkou alebo mixérom rozmiešame na hladké polotekuté cesto.Necháme na teplom mieste kysnúť asi ¾ hodinu (cesto mi nimálne zdvojnásobí objem). Na lievancovú panvicu dáme ½ lyžičky oleja do každej jamky, zohrejeme a naberačkou dáme dávku vykysnutého lievancového cesta a pečieme z jednej strany na stredne silnom plameni asi 1 minútu. Keď cesto navrchu začne schnúť, prevrátime lievanec na druhú stranu a pečieme znovu asi 1 minútu, resp. do požadovaného stupňa upečenia. Upečené lievance potrieme džemom.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
10 g
Bezgluténové Palacinky v prášku 250 g
250 g
Pitná voda nesýtená
300 g
Cukor kryštál
12 g
Olej slnečnicový
20 g
Jedlá soľ
1 g