Kategórie receptov
Bezlepkové pirohy na sladko
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
107 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a potom ošúpeme. Pretlačíme ich alebo najemno nastrúhame na pomúčenú dosku. Pridáme preosiatu múku, vajce aj soľ a ručne vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá, že sa cesto nespája dobre, môžeme ešte pridať 1 vajce alebo žĺtok. Hotové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a okrúhlou formičkou alebo pohárom vykrajujeme kolieska.. Do stredu každého kolieska dáme slivkový lekvár, preložíme na polovicu a okraje spojíme rukou (najľahšie sa pirohy robia so špeciálnou zatváracou formičkou, ktorá urobí aj pekné okraje).
Vytlačiť recept (PDF)PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
300 g
Zemiaky
600 g
Cukor múčka
40 g
Mak mletý modrý
50 g
Vajcia
50 g
Maslo
50 g
Slivkový lekvár
50 g