Kategórie receptov
Bezlepkové šúľance so strúhankou
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
112 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť. Potom ich ošúpeme, nastrúhame najemno, pridáme krupicu, vajce, mäkké maslo (30 g) alebo tuk, soľ a vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na menšie kúsky (aby sa nám ľahšie pracovalo) a na pomúčenej doske z kúskov cesta vyšúľame pásy o hrúbke asi 1.5 cm. Nakrájame ich na menšie kúsky (asi 2 cm) a tie potom dlaňou vyšúľame na šúľance.
Súľance varíme v osolenej vriacej vode, pokým nevyplávajú na hladinu. Uvarené šúľance vyberieme z vody pomocou cedidla, necháme ich odkvapkať.
Na posýpku najprv opražíme strúhanku na suchej panvici. Strúhanku a práškový cukor premiešame a touto zmesou posypeme uvarené šúľance. Pred podávaním ich ešte polejeme roztopeným maslom (100 g) alebo rastlinným tukom.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
200 g
STRÚHANKA bezgluténová pečivová 350 g
100 g
Zemiaky
600 g
Cukor múčka
100 g
Vajcia
50 g
Maslo
130 g