Kategórie receptov
Bezlepkový krupicovo tvarohový zákusok
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
48 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Krupicu nasypeme do misy a zalejeme mliekom. Zmes necháme 10 minút postáť. Následne do zmesi vmiešame všetky zvyšné suroviny. Hrozienka nemusíme dopredu namáčať, absorbujú mlieko z koláča a budú perfektne šťavnaté. Cesto vylejeme do formy s rozmerom približne 20x20cm, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Zákusok pečieme dozlatista pri 200°C cca 40-50 minút. Po dopečení necháme vychladnúť. Koláč chutí najlepšie po odležaní v chladničke. Pred podávaním ho môžme posypať práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
60 g
Med včelí kvetový
48 g
Hrozienka
100 g
Vajcia
200 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g