Kategórie receptov
Čerešňový koláč
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
61 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru rozohrejeme na 170 stupňov Celzia. Všetky prísady (múku, mleté mandle, kakao, cukry, soľ, vajce a maslo) zmiešame a vypracujeme z nich nelepivé a kompaktné cesto. Dve tretiny cesta rukou natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer asi 20 cm). Na cesto poukladáme vykôstkované čerešne, posypeme ich škoricou a na ne nastrúhame na hrubom strúhadle zvyšok cesta tak, aby sme všetky čerešne riadne poprikrývali.
Pečieme v rozohriatej rúre asi 50 minút. Koláč sa musí piecť pomaly, aby sa riadne prepiekol.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
220 g
KAKAO TMAVÉ LIANA EXCLUSIVE 100 g
20 g
Čerešne
90 g
Cukor múčka
140 g
Vajcia
50 g
Maslo
250 g
Vanilkový cukor
12 g
Škorica mletá
5 g
Mandle jadrá
100 g