Čokoládovo-jablčný dezert
Postup prípravy
Cesto si pripravíme podľa návodu na obale z uvedených prísad na cesto (3 vajcia a 1,5 dl oleja). Nalejeme ho na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme podľa návodu.
Na náplň: jablká očistíme – zbavíme ich jadrovníkov a šupiek, pokrájame na malé kúsky a vložíme do hrnca.
Pridáme 2 dl vody a cukor, občas premiešame. Hrniec prikryjeme a necháme za občasného miešania 10 – 15 minút dusiť.
Keď sú jablká mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom na hladké pyré.
V malej miske rozmiešame 1,5 dl vody s dvoma pudingovými práškami a prilejeme k jablkám.
Miešame, kým nevznikne hladký hustý krém ako puding.
Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na piškótové cesto a necháme celkom vychladnúť (cca 1 hodinu v chladničke). Nakoniec polejeme čokoládovou polevou (nad parou rozpustíme maslo alebo tuk s čokoládou).
Čokoládovo-jablčný zákusok podávame nakrájaný na kocky.
Vytlačiť recept (PDF)