Kategórie receptov
Dezert zo syra, medu a sušeného ovocia
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
97 g
Čas prípravy
20 minut

Postup prípravy
Syr rozdrobíme na cca 1 cm veľké kúsky. V miske zmiešame syr s medom (2 PL), makom (1 ČL) a nadrobno nakrájanými orechmi. Sušené ovocie a korenie v hrnci zalejeme vínom. Zmes privedieme do varu a povaríme 20 minút. Na tanier poukladáme rozpolené figy (2 ks) a ľahko polejeme tanier teplým medom, pridáme syrovú zmes s orechmi, varené ovocie vo víne a môžeme servírovať.
Vytlačiť recept (PDF)
Vlašské orechy jadrá
20 g
Med včelí kvetový
30 g
Pistácie nesolené
10 g
Slivky sušené vykôstkované
100 g
Škorica mletá
0.5 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
400 g
Klinček celý
0.5 g
Mandle jadrá
15 g
Džiugas Mild lámaný 100 g, 12 mesiacov
100 g
Mak modrý 350 g
6 g
Figa čerstvá 40 g
80 g
Aníz 24 g
0.1 g
Brusnice sušené 100 g
60 g