Kategórie receptov
Domáce šišky
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Z mlieka, cukru (1 PL) a droždia urobíme kvások. Potom pridáme ostatné suroviny (1 kg hladkej múky (špeciál), 3 lyžice oleja, 2 vajcia, 2 kyslé smotany, 1 kávová lyžička soli, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, trocha rasce) a vymiesime mäkšie cesto. Z cesta berieme plné lyžice, z ktorých robíme posúchy a vyprážame ich na horúcom oleji. Cesto môžeme odložiť do plastového vrecka a dať do chladničky a vyprážať aj o 3 – 4 dni.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
42 g
Bezlepková múka Alfamix 1 kg
1000 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
200 g
Cukor kryštál
15 g
Olej slnečnicový
45 g
Vajcia
100 g
Sóda bikarbóna 15 g
6 g
Jedlá soľ
6 g
RAJO Laktofree kyslá smotana 200 g 14%
30 g