Kategórie receptov
Fitness pohánkové kekse
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
31 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V mixéri si pomixujeme lámanku a ešte ju preosejeme cez sitko. Pridáme nastrúhané 2 jablká a všetky ostatné zložky (10 celozrnných vločiek, 1 PL medu, ½ prášku do pečiva, 100 ml gréckeho jogurtu, štipka mletého zázvoru, štipka škorice a muškátového orecha, za hrsť orechov a hrozienok) a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme ho 30 minut odpočívať. Ak je po polhodine veľmi riedke, pridáme ešte vločky. Ak je naopak suché, pridáme viac jogurtu. Polievkovou lyžicou si vypracujeme placky, ktoré dáme na plech vystlaný
papierom na pečenie. Pečieme na 150 stupňov cca 30-40 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Elinas jogurt gréckeho typu biely 150 g
100 g
Muškátový orech celý
0.5 g
Jablká červená
160 g
Vlašské orechy jadrá
50 g
Med včelí kvetový
15 g
Hrozienka
50 g
Škorica mletá
3 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Zázvor mletý
1 g
Pohánková lámanka 500 g
100 g