Kategórie receptov
Jogurtový sorbet
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
64 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Ovocie necháme rozmraziť a prepasírujeme ho cez sitko. Jogurt zmiešame s cukrom, vanilínovým cukrom, spolu s bielkami (2 ks) vyšľaháme a do 1/3 zmesi vmiešame ovocné pyré. Oba krémy dáme na 3 - 4 hodiny do mrazničky a občas premiešame. Vychladenú zmes dáme do zdobiacich vrecúšok a nastriekame do pohárov nasledovne: jeden druh sorbetu nastriekame na spodok pohára, na to druhý a sorbety striedame, kým nie je pohár plný. Ozdobíme lístkami mäty.
Vytlačiť recept (PDF)Mäta pieporná
40 g
Jahody
150 g
Maliny čerstvé
150 g
Cukor kryštál
200 g
Bielok
62 g
Vanilkový cukor
12 g