Kategórie receptov
Kekse s marhuľovým lekvárom
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
13 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na dosku preosejeme múku a do stredu pridáme cukor, zmäknutý margarín, strúhanú citrónovú kôru, soľ, 2 vajcia a víno Marsala (2 PL). Cesto rýchlo vymiesime rukami a rozvaľkáme valčekom na hrúbku 3-4 mm. Pohárom povykrajujeme kolieska a rozdelíme ich na dve skupiny s rovnakým počtom. Prvú skupinu koliesok potrieme lekvárom. V druhej skupine koliesok povykrajujeme v strede menším pohárikom alebo vykrajovačkou diery. Spojíme ich s kolieskami prvej skupiny. Kekse uložíme na vymastený a pomúčený plech a pečieme v predhriatej rúre.
Vytlačiť recept (PDF)Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
200 g
Cukor kryštál
70 g
Vajcia
100 g
Maslo
100 g
Citrónová kôra
2 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
25 g
Jedlá soľ
0.5 g
Marhuľový džem
30 g