Kategórie receptov
Krupicový bezlepkový nákyp s tvarohom
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
28 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vajcia rozdelíme. Bielky spolu s polovicou cukru vyšľaháme do tuha. Žĺtky vymiešame s druhou polovicou cukru do nadýchanej peny, pridáme smotanu a tvaroh a rozmiešame. Ďalej pridáme krupicu, premiešame a necháme asi desať minút odstáť. Medzitým si necháme rozohriať rúru na 180 stupňov a pripravíme si ohňovzdornú zapekaciu misu, ktorú vymažeme maslom alebo iným tukom.
Do odstáteho cesta ešte vmiešame do tuha vyšľahané bielky, zmes nalejeme do zapekacej misy a pečieme asi 30 minút.
Servírujeme ešte teplé, pred podávaním môžeme posypať škoricou alebo škoricovým cukrom, prípadne podávame s ovocnou zaváraninou.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
50 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
250 g
Citróny
50 g
Med včelí kvetový
30 g
Vajcia
150 g