Kategórie receptov
Krupicový puding s ovocím
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
125 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do hrnca so studeným mliekom (4 hrnčeky) vsypeme krupicu (1 hrnček) s kakaom a metličkou dobre premiešame. Postavíme na sporák a pomaly zohrievame. Pridáme vanilkový extrakt a cukor (30 g) Necháme 2 - 3 minúty prevrieť. Prelejeme do vymastených malých misiek a necháme vychladnúť. Potom puding dáme aspoň na dve hodiny do chladničky. Medzitým si pripravíme omáčku coulis. Do stredne veľkého hrnca vložíme mrazené ovocie-300 g (predtým nerozmrazovať), pridáme cukor (150 g) a citrónovú šťavu a za stáleho miešania varíme, až kým sa ovocie úplne nerozvarí. Necháme prevrieť pár minút a odstavíme zo sporáka. Potom prepasírujeme cez sitko. Vychladnutý puding podávame s omáčkou, česrstvým ovocím a lístkami mäty.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
250 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Holandské kakao 100 g
12 g
Citróny
12 g
Mäta pieporná
5 g
Jahody
100 g
Čučoriedky
100 g
Maliny čerstvé
100 g
Černice čerstvé
50 g
Cukor kryštál
180 g