Kategórie receptov
Majonézové judášky
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
30
Sacharidy na jednu porciu
17 g
Čas prípravy
1 hodina a 30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V mise zmiešame múky a soľ, uprostred vytvoríme jamku, kam rozdrobíme droždie, posypeme cukrom a zalejeme vlažným mliekom. Necháme vzísť kvások. Do misy pridáme celé vajce, majonézu a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť asi 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozdelíme na štvrtiny a každú na 8 dielikov. Vyvaľkáme dlhé valčeky, ktoré stočíme do tvaru slimákov a dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ešte asi 10 minút kysnúť, potom potrieme vajcom a posypeme makom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Judášky servírujeme pokvapkané medom.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
42 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
200 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
500 g
Vegan Mayo 250 g
200 g
Med včelí kvetový
80 g
Cukor kryštál
50 g
Mak mletý modrý
40 g
Vajcia
100 g
Vanilkový cukor
10 g