Kategórie receptov
Malinové semifreddo s pistáciami
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
75 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Maliny dáme do nádoby kuchynského robota a rozmixujeme dohladka. Odložíme bokom. Vajcia (3 ks), žĺtky (2), dreň vydlabanú z tobolky vanilky a cukor dáme do veľkej žiaruvzdornej misy, tú umiestnime nad vriacu vodu a ručnou metlou šľaháme 4 – 5 minút, kým zmes nezhustne a nezbledne. Zložíme ju z vodného kúpeľa a za stáleho šľahania necháme vychladnúť. Vyšľaháme smotanu do polotuha a opatrne ju vmiešame do vaječnej hmoty. Zo zmesi oddelíme 500 ml a zvyšok vlejeme do štvorhrannej misy. Oddelenú časť spojíme s malinami a nasekanými pistáciovými orieškami, premiešame a potom v prúžkoch vlievame na smotanový podklad. Chladíme 4 – 6 hodín v mrazničke.
Vytlačiť recept (PDF)
Maliny čerstvé
360 g
Cukor kryštál
220 g
Pistácie nesolené
100 g
Vajcia
150 g
Smotana na šľahanie
420 g