Mandľovo-citrónové palacinky s malinovým sugom
Postup prípravy
Vanilková omáčka: Žĺtky (2) rozmiešame s vanilkou a cukrom (35 g). V hrnci prevaríme viac než polovicu mlieka (150 ml). Zvyšok studeného mlieka (100 ml) zmiešame so zemiakovým škrobom (5 g) a zvoľna vlievame do horúceho mlieka. Za stáleho miešania opäť uvedieme do varu. Horúcu hmotu stále miešame a postupne ju spájame s rozmiešanými žĺtkami. Vychladíme, pritom niekoľkokrát zamiešame, aby na povrchu nevznikla kožka.
30 g masla rozpustíme. 75 g múky, štipku soli a 30 g mletých mandlí zmiešame v miske. Dohladka vymiešame 130 ml mlieka, lyžicu medu, dve vajcia a kôru. Maliny necháme odkvapkať na site do hrnca. Šťavu z malín privedieme do varu s dvoma lyžicami cukru. Zmiešame lyžicu škrobu s dvoma lyžicami vody a pridáme do malinovej šťavy. Zložíme z platne a pridáme maliny. V panvici rozohrejeme tuk a upečieme z cesta palacinky. 120 ml vanilkovej omáčky zmiešame so 100 g jogurtu. Palacinky pripravíme na taniere, naplníme malinovým sugom, prelejeme omáčkou, posypeme čerstvými malinami a mandľovými lupienkami, ozdobíme mätou.
Vytlačiť recept (PDF)