Mini lupáčiky s čokoládou a mandľami
Postup prípravy
Na prípravu cesta nadrobíme droždie s cukrom (10 g) do misky, pridáme múku (20 g), zalejeme polovicou vlažného mlieka (100 ml) a necháme niekoľko minút na teplom mieste vzísť kvások. Prilejeme zvyšok mlieka, pridáme múku, cukor, vanilínový cukor a soľ a vareškou vypracujeme cesto. Ku koncu hnetenia pridáme rozpustené maslo a žĺtky a dôkladne vypracujeme dohladka. Misu prekryjeme utierkou, cesto zľahka poprášime múkou a necháme kysnúť na teplom mieste približne 2 hodiny. Cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú plochu a rozdelíme na polovice, z ktorých vytvarujeme bochníky. Každý rozvaľkáme na okrúhly plát hrubý asi 0,5 cm. Kolieskom každý plát rozdelíme na 12 dielov v tvare trojuholníka. Trojuholníky stočíme a zľahka ich ohneme do tvaru lupáčikov. Lupáčiky vložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 30 minút. Po upečení snímeme z plechu a necháme vychladnúť. Čokoládovú polevu rozpustíme podľa návodu a lupáčiky ozdobíme. Na záver lupáčiky posypeme mandľovými plátkami a polevu necháme dobre stuhnúť.
Vytlačiť recept (PDF)