Kategórie receptov
Moravské nekysnuté koláče s tvarohovou náplňou
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
45 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pripravíme si cesto. Najskôr si v mise zmiešame múku s práškom do pečiva. Následne k nim
primiešame aj kefír, 1 PL medu, 1 vajce a vypracujeme z nich husté, mierne lepivé cesto. Z cesta potom
veľkou lyžicou odoberáme a ukladáme menšie koláče na plech, ktorý sme vystlali papierom na
pečenie. Do stredu koláčov urobíme pomocou lyžice priehlbinu, do ktorej vložíme náplň.
Náplň by nemala presahovať cesto koláča.
Tvarohová náplň: všetky suroviny (tvaroh, 2 PL medu, citrónovú šťavu a vajce) zmiešame dohromady.
Koláče pečieme pri 180 °C približne 35 – 40 minút. Asi 5 minút pred dopečením potrieme cesto
koláčov rozšľahaným vajcom a dopečieme dozlatista.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
350 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
BABIČKA Kefír 3,3% 950 g
500 g
Citróny
20 g
Med včelí kvetový
30 g