Kategórie receptov
Panna cotta
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
38 g
Čas prípravy
20 minut

Postup prípravy
Tofu rozmixujeme s (kokosovým) mliekom, javorovým sirupom alebo medom a vanilkou. Želatinu zalejeme horúcou vodou (100 ml). Všetko spolu nalejeme do hrnca. Všetko varíme na miernom plameni, až kým sa želatína nerozpustí, približne 3 – 4 minúty. Horúcu zmes nalejeme do pohárov (cca 4-5 pohárikov), necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom ešte dáme do chladničky – aspoň na 5 hodín, najlepšie cez noc. Do hrnca s trochou vody (1 PL) a cukru (3 PL) pridáme ovocie. Približne po 5 minútach ovocie pustí šťavu a začne hustnúť. Panna cottu môžeme podávať rovno s horúcim ovocím, alebo necháme ovocie vychladnúť na izbovú teplotu, nalejeme na panna cottu a dáme ešte na chvíľu zachladiť do chladničky.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
350 g
Mäta pieporná
4 g
Čučoriedky
100 g
Med včelí kvetový
75 g
Pitná voda nesýtená
115 g
Cukor kryštál
45 g
Ríbezle
100 g
Vanilkový struk
0.5 g
Želatína potravinárska 20 g
10 g