Kategórie receptov
Pečené minišišky s jablkami
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
10
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru rozohrejeme na 160 °C a jemnou vrstvou oleja vymastíme formu na minišišky (ak nemáme, môžeme použiť aj formu na minimuffiny a pod.). V mise zmiešame jablká, vajcia, smotanu, olej a vanilku. V druhej mise miešame suché prísady (zmes Promix BETA, cukor, kypriaci prášok, soľ a škoricu). Suchú zmes postupne primiešavame do jablčnej zmesi, ale dávame pozor, aby sme ich nepremiešali. Stačí miešať len toľko, aby sa jednotlivé zložky spojili.
Zmes naplníme do zdobiaceho vrecúška a nanesieme do formy. Pečieme asi 14 minút, kým nebudú šišky na povrchu pružné. Necháme ešte 5 minút vo forme. Hotové šišky polejeme polevou.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
230 g
Jablká červená
250 g
Cukor kryštál
100 g
Olej slnečnicový
60 g
Vajcia
100 g
Smotana na šľahanie
60 g
Škorica mletá
5 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
10 g
Poleva tmavá 100 g
100 g