Plnené trubičky bez lepku CANNOLI
Postup prípravy
Múku a kypriaci prášok preosejeme, pridáme zmäknuté maslo, cukor, soľ, žl’tok a víno a rýchlo zo surovín pripravíme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fo’lie a necháme ho aspoň pol hodinu odpočinú a dozrieť v chladničke.
Cesto potom vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenko, asi na 1-2 mm a pomocou vykrajovačky vykrajujeme kruhy asi s priemerom 10 cm. Valčekom ich potom prevaľkáme do tvaru oválu. Kadý ovál obmotáme okolo trubičky a v strede ich zlepíme pomocou bielka (tento krok určite nepreskočte, lebo sa vám trubičky počas smaženia otvoria). Do menšieho hrnca dáme olej, aby ho bolo na výšku aspoň 3-4 cm a na strednom ohni ho rozpálime.
Trubičky v oleji opekáme do zlatista, dávame pozor, aby neprihoreli, ide to celkom rýchlo. Necháme ich odkvapkať na kuchynskej utierke.
Vychladnuté trubičky plníme plnkou, na ktorú sme vyšľahali šľahačku s cukrom (2-3 PL práškového cukru), zľahka premiešali s kyslou smotanou (2-3 PL) a napokon sme do nej vmiešali kúsky čokolády a hrušky (ošúpanej a nakrájanej na malé kúsky). Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)