Kategórie receptov
Pohánkové ovocné knedle
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
59 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tvaroh, časť cukru (60 g) a múku spracujeme na vláčne cesto. Ak je príliš lepkavé, pridáme ešte trochu múky. Z cesta odoberáme menšie kúsky, ktoré sploštíme a zabalíme do nich vybrané ovocie. Takto nachystané knedle varíme v mierne osolenej vriacej vode, kým nevyplávajú. Hotové knedle posypeme mletým makom a cukrom (40 g), polejeme maslom a môžeme servírovať. Môžeme tiež posypať strúhaným perníkom alebo opraženou strúhankou.
Vytlačiť recept (PDF)
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
250 g
Jahody
300 g
Cukor múčka
100 g
Mak mletý modrý
100 g
Maslo
50 g
Pohánková múka hladká 500 g
120 g