Kategórie receptov
Pohánkové šúlance s makom
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
86 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvarené v šupke očistíme, prelisujeme alebo postrúhame na jemno.
Pridáme pohánkovú múku, vajíčko, soľ a zmes zľahka premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Z masy vytvoríme dlhé pásy, ktoré nakrájame na menšie časti a ušúľame. Dáme do vriacej osolenej vody, kým nevyplávajú na povrch, pričom občas premiešame. Po uvarení šúľance polejeme rozpusteným maslom a posypeme mletým makom a cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
350 g
Cukor múčka
40 g
Mak mletý modrý
150 g
Vajcia
50 g
Pohánková múka hladká 500 g
300 g
BABIČKA Maslo 250 g
80 g