Kategórie receptov
Pšenová kaša s ovocím
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
102 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Pšeno vsypeme do hrnca a trikrát sparíme horúcou vodou (aby stratili svoju horkosť). Sparené pšeno zalejeme mliekom a za stáleho miešania varíme, kým pšeno nezmäkne. Uvarenú pšenovú kašu osladíme medom, dochutíme škoricou a rozdelíme do štyroch vyšších pohárov. Z čerešní a cukru uvaríme omáčku, ktorou prelejeme pšenovú kašu. Servírujeme posypané mandľovými lupienkami.
Vytlačiť recept (PDF)
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
800 g
Čerešne
200 g
Med včelí kvetový
120 g
Cukor kryštál
100 g
Škorica mletá
3 g
Mandle jadrá
20 g