Kategórie receptov
Raffaelo bez lepku
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
19 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vanilkový puding alebo Zlatý klas (3 balíčky) uvaríme v 1 litri mlieka. Necháme ho trošku vychladnúť a ešte do teplého pridáme mletý kokos (200 g), mleté mandle (100 g bez šupky), na múčku rozdrvené LIMKY, maslo a cukor. Premiešame a necháme asi 3 hodiny v chladničke.
Medzitým si v rúre opražíme mandle (100 g bez šupky), rúru vyhrejeme na 180 stupňov a mandle v nej pražíme na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 10 minút. Dávame pozor, aby nezačali hnednúť, lebo to môže ovplyvniť ich chuť.
Po troch hodinách z cesta tvarujeme guličky asi veľkosti vlašského orecha, do každej vtlačíme jednu opraženú mandľu a vytvarujeme peknú guľku, ktorú vygúľame v mletom kokose.
Vytlačiť recept (PDF)
LIMKY –bezgluténové keksy vanilkové plnené 150 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Kokos strúhaný
300 g
Cukor múčka
200 g
Maslo
20 g
Zlatý klas bezgluténový 40 g
120 g