Rýchle rožteky plnené čokoládou
Postup prípravy
Na prípravu cesta nadrobíme droždie s cukrom (10 g) do misky, pridáme múku (20 g), zalejeme 1/3 vlažného mlieka a necháme niekoľko minút na teplom mieste vzísť kvások. Čokoládovú polevu rozpustíme podľa návodu na obale vo vodnom kúpeli. Do misy s kváskom prilejeme zvyšok mlieka, pridáme múku, cukor, vanilínový cukor a soľ a vareškou vypracujeme cesto. Ku koncu hnetenia pridáme rozpustené maslo a dôkladne vypracujeme dohladka. Nenechávame kysnúť, no ihneď vyklopíme na pomúčenú pracovnú plochu, rozdelíme na tri diely, vytvarujeme bochníčky a každý bochník rozvaľkáme na okrúhly plát hrubý asi 1 cm. Kolieskom každý plát rozdelíme na osem dielov v tvare trojuholníka. Odstrihneme rožok na vrecúšku s rozpustenou čokoládovou polevou a na každý trojuholníček nanesieme malé množstvo čokolády. Trojuholníky stočíme, zľahka ohneme do tvaru rožtekov, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajcom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút. Po upečení snímeme z plechu a necháme vychladnúť.
Vytlačiť recept (PDF)