Kategórie receptov
Ryžové suflé
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
22 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Ryžu varte na strednom ohni spolu s mliekom a citrónovou kôrou približne 15 minút. Tesne pred dovarením pridajte cukor (50 g) a premiešajte. Zmes nechajte vychladiť 2 hodiny. Odstráňte citrónovú kôru, pridajte žĺtka (3 ks) a rozmixujte na jemno. Bielky (3 ks) vyšľahajte a postupne pridávajte preosiaty práškový cukor (2 PL). Potom ku ryžovej zmesti opatrne pridávajte bielka. Malé misky potrite maslom a do 3/4 naplňte zmesou. Pečte na 218 ° C 7 – 8 minút. Opatrne vyberte a ihneď podávajte.
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
80 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
500 g
Citróny
40 g
Cukor múčka
10 g
Cukor kryštál
50 g
Vajcia
150 g