Kategórie receptov
Scones
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
30
Sacharidy na jednu porciu
9 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V miske pridáme do múky prášok do pečiva (2 ČL). Zvlášť zapracujeme maslo, cukor, soľ a vajce a pridáme do múky. Miešame varechou, kým nevypracujeme krémovú hmotu, ktorú necháme postáť 20 minút. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 1,5 cm. Povykrajujeme krúžky s priemerom asi 5 cm, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 15 minút v predhriatej rúre pri teplote 180°C. Vynikajúc koláčiky, ktoré stačí potrieť maslom alebo lekvárom.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Bezgluténová múka Promix Beta 500 g
270 g
Cukor kryštál
60 g
Vajcia
50 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
10 g
BABIČKA Maslo 250 g
100 g