Kategórie receptov
Sladké ryžové krokety
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
15 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mlieko s vanilkovým strukom zohrejte na 80 °C. Po 5 minútach zvýšte plameň a nechajte zovrieť. Pridajte ryžu, znížte plameň a varte 15 minút. Odstavte. Posypte cukrom a nechajte vychladnúť. Do ryže pridajte pomarančovú kôru a olúpte vanilkový struk. Odložte do chladničky na 2 hodiny. Vaječné bielka (4 ks) vymiešajte, ale nie do snehu. Olúpané mandle nakrájajte. Zohrejte väčšie množstvo oleja. Vyformujte guličky v priemere 3 cm. Namočte guličky do bielok, obaľte v nakrájaných mandliach a dajte smažiť. Keď budú krokety dozlatista, vyberte a uložte na absorbujúci papier. Podávajte s čokoládovou omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)AT Jazmínová ryža 1 000 g
80 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
320 g
Pomaranče
35 g
Olivový olej
30 g
Cukor kryštál
30 g
Bielok
100 g
Mandle jadrá
100 g