Sladké „sushi“ s čokoládou
Postup prípravy
Začnite s prípravou mliečnej ryže, pretože tá musí vychladnúť. Do hrnca pridajte ryžu s mliekom (1400 ml) a cukrom (250 g) a varte približne 30 minút za stáleho miešania. Na prípravu palaciniek si do misky pripravte suché ingrediencie (450 g hladkej múky, 50 g kakaového prášku, 6 g prášku do pečiva). V druhej miske vyšľahajte 3 vajíčka a potom ich pomaly pridávajte do druhej misky so suchými ingredienciami, aj spolu s mliekom (500 ml) a sódou (700 ml). Palacinky opekajte na teflónovej panvici s trochou oleja z každej strany približne 2 minúty. Popritom si očistite a nakrájajte ovocie (5 jahôd 3 kusy kiwi 1 mango). Na palacinku pridajte 2 – 3 polievkové lyžice mliečnej ryže, na ňu uložte pásiky ovocia a pevne zrolujte. Potom nakrájajte a podávajte ako dezert s obľúbenou sladkou omáčkou (teplým pudingom alebo roztopenou čokoládou).
Vytlačiť recept (PDF)