Kategórie receptov
Smotanové dolky
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V kyslej smotane (3 dl) rozmiešame žĺtky (2 ks), soľ a cukor, pridáme múku premiešanú s kypriacim práškom a cesto dobre vypracujeme. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov (4 ks). Do každej jamky dolkovej formy dáme lyžicu cesta a z oboch strán opečieme. Teplé dolky posypeme práškovým cukrom a podávame s lekvárom.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
170 g
Cukor múčka
50 g
Olej slnečnicový
30 g
Žítok
56 g
Bielok
124 g
Slivkový lekvár
60 g
Kypriaci prášok do pečiva 12 g
6 g
Jedlá soľ
0.5 g