Kategórie receptov
Tvarohové gulky bez gluténu s marhulami
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
127 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V miske zmiešame tvaroh, 2 vajcia, cukor (2 PL), maslo (50 g) a štipku soli. Do zmesi pomaly pridávame bezlepkovú krupicu a miešame, kým nevznikne nelepivé mäkké cesto. Cesto necháme chvíľku odpočinúť, kým krupica nasiakne. Vytvarujeme valček a nakrájame ho na rovnaké kúsky. Do každého kúsku vložíme marhuľu a vlhkými rukami vytvarujeme guľky, ktoré ešte obalíme v krupici.
Guľky varíme vo vriacej, jemne osolenej vode, kým vyplávajú na hladinu – cca 10 minut. Počas varenie ich jemne premiešavame, aby sa neprilepili k hrncu. Vyberieme ich sitkom. Podávame posypané mletým makom,
práškovým cukrom a preliate roztopeným maslom.
Vytlačiť recept (PDF)
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
500 g
Marhule
200 g
Cukor múčka
80 g
Mak mletý modrý
50 g
Vajcia
100 g
Maslo
100 g
Pohánková krupica 500 g
500 g