Tvarohové guľky bez lepku s ríbezľami
Postup prípravy
V miske zmiešame tvaroh, vajcia, cukor (24 g), maslo (50 g) a štipku soli.
Do zmesi postupne pridávame krupicu (množstvo podľa potreby) a miešame, kým nevznikne nelepivé mäkké cesto. Cesto necháme chvíľku odpočinúť, kým krupica nasiakne.
Z cesta potom vytvarujeme valček a nakrájame ho na rovnaké kúsky.
Do každého kúsku vložíme zopár ríbezlí a vlhkými rukami vytvarujeme guľky, ktoré ešte obalíme v krupici.
Guľky varíme vo vriacej jemne osolenej vode, kým vyplávajú na hladinu – približne 10 minút. Počas varenia ich jemne premiešavame, aby sa neprilepili k hrncu.
Vyberieme ich sitkom alebo dierkovanou lyžicou. Podávame posypané mletým makom alebo orechami, práškovým cukrom a poliate roztopeným maslom. Tvarohové guľky bez lepku zdobíme čerstvými ríbezľami.
Vytlačiť recept (PDF)