Tvarohové guľky plnené čokoládou
Postup prípravy
Na cesto si v mise zmiešame maslo (30 g), cukor (1 PL), strúhanku (50 g), krupicu, tvaroh a žĺtok, vypracujeme mäkké cesto, do ktorého pridáme do tuha vyšľahaný bielok a premiesime. Cesto necháme pol hodinu odpočívať.
Po odpočinutí si cesto rozdelíme na rovnaké kúsky (podľa toho, aké veľké guľky chcete, my sme ich robili asi ako väčší vlašský orech a vyšlo nám ich 18 ks). Do každého kúsku vtlačíme čokoládu (nalámaná na rovnaké kúsky) a vytvarujeme guličku tak, aby bola čokoláda úplne obalená cestom.
Varíme v osolenej vode asi 10-12 minút, kým guľky nevyplávajú na povrch.
Na posýpku si na suchej panvici jemne opražíme pistácie (50 g vylúskaných a nadrobno posekaných) zmiešané so strúhankou (70 g), pridáme maslo (50 g), počkáme kým sa roztopí, premiešame ho s pistáciami a strúhankou a touto zmesou posypeme hotové guľky. Komu vyhovuje sladšia chuť, môže guľky pred podávaním poprášiť práškovým cukrom.
Vytlačiť recept (PDF)