Valentínske lievance
Postup prípravy
V mixéri rozmixujeme tofu, polievkovú lyžicu (kokosového) oleja a polovicu (mandľového) mlieka, do krémovej konzistencie. V miske zmiešame všetky suché ingrediencie. Do suchých ingrediencií postupne pridáme zmes z tofu, prilejeme zvyšné (mandľové) mlieko a vymiešame hustejšie cesto (konzistencia by nemala byť príliš tekutá ani príliš hustá). Na panvicu pridáme kvapku (kokosového) oleja, necháme rozpáliť a dáme za malú naberačku cesta. Lievance opekáme z oboch strán pár minút – kým nemajú peknú bledohnedú farbu. Cesto bude po opečení zvnútra vláčne, práve vďaka tofu. Kým sa budú lievance piecť, pripravíme si lahodný krém. Najprv si ošúpeme avokádo a rozkrájame rovno do mixéra. Pridáme kakao a podľa chuti javorový sirup alebo med. Zmes rozmixujeme a vznikne nám lahodný avokádový krém. Nakoniec si pripravíme ovocnú omáčku z mrazených malín, ktoré vysypeme na panvicu, pridáme zrnká granátového jablka (množstvo si prispôsobte podľa seba) a zalejeme to javorovým sirupom alebo medom. Zmes privedieme do varu a odstavíme. Lievance môžme servírovať rôznymi spôsobmi. My sme zvolili ukladanie na seba, pomedzi lievance sme natreli avokádový kakaový krém a poliali ovocnou omáčkou. Na ozdobu sme použili černice, čučoriedky a lístok mäty.
Vytlačiť recept (PDF)