Kategórie receptov
Zemiakové placky so slivkami a makom
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
54 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Slivky vykôstkujeme a dáme dusiť s asi 50 ml vody. Pridáme korenie, môžeme pridať lyžicu rumu a po chvíli cukor. Priebežne miešame do zhustnutia a vydusenia vody. Primiešame lekvár, ešte chvíľu povaríme a dochutíme. Prípadne dosladíme. Zemiaky deň vopred uvaríme. Nastrúhame najemno a spojíme s múkou, vajcami a soľou na pevné cesto. Cesto rozdelíme na rovnaké kúsky a tie rozvaľkáme do tenkej placky. Tie opekáme z oboch strán na suchej teflonovej panvici dozlatista. Opečené placky potierame maslom. Naplníme rozvarenými slivkami, prehneme na polovicu a posypeme mletým makom zmiešaným s cukrom. Ihneď podávame.
Vytlačiť recept (PDF)
PROMIX®-UNI – univerzálna bezgluténová múka 1000 g
250 g
Zemiaky
750 g
Cukor kryštál
25 g
Mak mletý modrý
50 g
Vajcia
100 g
Maslo
10 g
Slivky
250 g
Vanilkový cukor
12 g
Slivkový lekvár
10 g
Škorica mletá
12 g
Klinček celý
1 g