Kategórie receptov
Zemiakové šišky s makom
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
111 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a necháme vychladnúť. Zemiaky zomelieme alebo jemne nastrúhame, pridáme soľ, rozmiešané vajcia, múku a krupicu (časť múky odoberieme na vyvaľkanie šišiek) a dobre prepracujeme na cesto. Z cesta vyvaľkáme hrubšie pramene, ktoré pokrájame a vytvarujeme z nich šišky. Šišky vložíme do vriacej osolenej vody a pozvoľna povaríme. Uvarené šišky posypeme cukrom a mletým makom a zalejeme rozpusteným maslom.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
960 g
Cukor kryštál
40 g
Mak mletý modrý
60 g
Vajcia
50 g
Maslo
120 g
Pohánková múka hladká 500 g
240 g
Pohánková krupica 500 g
96 g