Kategórie receptov
Zemiakové škubánky
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
119 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mlieko zahrejeme na 80 – 90 °C, pridáme maslo (65 g) a miešame, kým sa maslo nerozpustí. Zmes na zemiakové cesto premiešame s cukrom (55 g) a potom postupne vmiešame do mlieka s maslom. Dôkladne miešame do zhustnutia. Lyžicu namočíme v rozpustenom masle a postupne odkrajujeme na tanier škubánky. Hotové škubánky pocukrujeme práškovým cukrom, posypeme makom a polejeme maslom.
Vytlačiť recept (PDF)
Zmes na Zemiakové cesto 400 g
400 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1300 g
Cukor múčka
50 g
Cukor kryštál
55 g
Mak mletý modrý
50 g