Kategórie receptov
Zemiakovo-tvarohové halušky s jahodovým rozvarom
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
32 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zmes na zemiakové cesto premiešame s ostatnými ingredienciami v mise napríklad lyžicou. Necháme asi 7 – 10 minút odležať. Potom buď priamo v mise alebo na doske cesto dôkladne ručne prehnetieme. Získame homogénnu tvárnu hmotu. Z nej tvarujeme halušky a krátko varíme 4 – 5 minút v mierne osolenej vode.
Jahody pokrájame na kúsky, pridáme javorový sirup podľa svojej chuti a krátko prevaríme na panvici. Môžeme pridať aj štipku škorice. Podávame s horúcimi haluškami.
Vytlačiť recept (PDF)
Zmes na Zemiakové cesto 400 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
BABIČKA Tvaroh tučný 250 g
100 g
Jahody
200 g
Vajcia
50 g
Škorica mletá
5 g