Kategórie receptov
Cícerová nátierka
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cícer (1 hrsť) cez noc namočíme vo vode. Na druhý deň vodu vylejeme a varíme v druhej vode bez soli. Pokiaľ sa cícer varí, v druhej nádobe uvaríme 2 vajcia a zemiak v šupke. Všetko toto necháme vychladnúť. Potom na drobno nakrájame 1/2 cibule, ktorú speníme na oleji, v nej roztopíme kvasnice. Aj toto necháme vychladnúť. Vychladnutý zemiak a vajcia postrúhame, pridáme cícer, roztopené kvasnice, druhú polovicu pokrájanej cibule, dochutíme soľou, mletým korením a ponorným mixérom rozšľaháme. Natrieme na chlieb, môžeme posypať bylinkami.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
42 g
Zemiaky
80 g
Cibuľa voľná
40 g
Pažítka
2 g
Bazalka čerstvá
2 g
Olivový olej
50 g
Vajcia
100 g
Mleté čierne korenie
4 g
Cícer
100 g