Kategórie receptov
Drožďová nátierka so šunkou
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V panvici na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu so šunkou a dusíme. Do podusenej zmesi pridáme droždie (5 ks) a na miernom ohni vymiešame do kašovitej konzistencie. Potom pridáme kremžskú horčicu, sójovú omáčku, soľ a čierne korenie a za stáleho miešania počkáme, až sa hmota vyzráža. Potom pridáme rozšľahané vajíčka (3 ks) a miešame, pokiaľ hmota nezhustne. Do takto upravenej zmesi pridáme nastrúhaný údený syr a premiešame. Na záver odstavíme z priameho ohňa a dochutíme cesnakom a majoránkou. Podávame teplé aj vychladené.
Vytlačiť recept (PDF)Droždie 42 g
210 g
Horčica kremžská 450 g
5 g
Polooštiepok údený 190 g
100 g
Šunka od kosti – výberová
150 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
2 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
60 g
Sójová omáčka
20 g
Majoránka sušená
2 g