Kategórie receptov
Hummus
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
46 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najskôr si pripravíme sezamovú pastu. Rozohrejeme si rúru na 170 stupňov Celzia. Na plech dáme papier na pečenie, naň rovnomerne vložíme sezamové semienka a dáme piecť asi na 7 minút. Potom ich prehrabneme a dáme piecť na ďalších 7 minút dozlatista. Hotové semienka rozmixujeme, pridáme olivový olej a štipku soli, premiešame. Hotovú pastu uchovávame v chladničke.
Cícer si namočíme cez noc, potom vodu zlejeme a prepláchneme. Cícer dáme variť asi na 120 minút. Vodu potom vylejeme a necháme cícer úplne vychladnúť. Cícer rozmixujeme so studenou vodou a vytvoríme kašu. Pridáme citrónovú šťavu, olej, sezamovú pastu, prelisovaný cesnak, rímsku rascu, koriander a osolíme. Dobre premiešame a posypeme petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Cesnak
10 g
Citróny
40 g
Olivový olej
80 g
Pitná voda nesýtená
100 g
Sezam
200 g
Petržlenová vňať
4 g
Rasca
2 g
Koriander čerstvý
4 g
Cícer
300 g