Kategórie receptov
Krémová nátierka z údeného tofu
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
29 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Očistenú mrkvu vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme do polomäkka. Údené tofu nastrúhame na jemnom strúhadle (alebo pretlačíme vidličkou), osolíme, okoreníme pridáme Sojolku a dobre premiešame. Po vychladnutí nastrúhame mrkvu pridáme k údenému tofu. Na jemnom strúhadle nastrúhame uhorku a vmiešame do zmesi. Na konci pridáme na jemno nasekanú pažítku a dáme do chladničky vychladnúť. Po zachladení, vložíme do zdobiaceho sáčku a striekame na šikmým rezom nakrájané bagety alebo na chleba. Dekorujeme na plátky nasekanou reďkovkou a jarnou cibuľkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Vegan Mayo 250 g
135 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
250 g
Mrkva
100 g
Reďkovky
15 g
Pažítka
2.5 g
Cibuľka jarná
10 g
Mleté čierne korenie
2.5 g
Kyslé uhorky
13 g
Jedlá soľ
5 g