Kategórie receptov
Letná nátierka z Hrašky
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hraškové maslo: Hrašku krátko orestujeme na oleji, miešame dohladka, kým nie sú žiadne hrčky. Zalejeme horúcou vodou a bujónom, osolíme a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom oheň stlmíme a pozvoľna varíme 20 minút pod pokrievkou. Občas premiešame a skontrolujeme, či sa Hraška nepripaľuje. Hraška je dobre uvarená, keď má lahodnú chuť a nie je cítiť po hrachu. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí vyšľaháme na hladký krém. Ochutenie nátierky: Paradajku, papriku, cibuľu, pažítku nakrájame najemno a spolu s horčicou vmiešame do vyšľahaného hraškového masla. Podľa potreby dosolíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica plnotučná 450 g
20 g
Hraška na zahusťovanie 250 g
50 g
Cibuľa voľná
35 g
Paprika červená
100 g
Paradajky
100 g
Pažítka
5 g
Pitná voda nesýtená
300 g
Olej slnečnicový
45 g
Zeleninový bujón
10 g