Kategórie receptov
Mrkvovo-vajíčková nátierka
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vajíčka uvaríme natvrdo a po vychladnutí nadrobno nakrájame. Pridáme najemno nastrúhanú koreňovú zeleninu a kyslú smotanu. Smotanu pridávame po lyžiciach a po každej lyžici premiešame. Smotana by sa mala so zmesou prepojiť a držať nátierku pohromade. Nátierka by nemala byť tekutá. Dochutíme soľou, čiernym korením a niekoľkými kvapkami citróna. Na ochutenie môžeme použiť aj pokrájané čerstvé bylinky podľa chuti.
Vytlačiť recept (PDF)
BABIČKA Smotana kyslá 14% 200 g
30 g
Mrkva
100 g
Zeler
50 g
Citróny
30 g
Pažítka
2 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
2 g