Kategórie receptov
Nátierka z červenej šošovice
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
14 g
Čas prípravy
35 minut

Postup prípravy
Červenú šošovicu uvaríme vo vode ochutenej zeleninovým bujónom takmer domäkka, prebytočnú vodu scedíme a dáme do misky. Medzitým si na panvici dozlatista speníme pór, nastrúhanú mrkvu a zeler. Orestovanú zeleninu pridáme k šošovici spolu s maslom a lyžičkou horčice. Rozmixujeme alebo vyšľaháme takmer dohladka. Nakoniec dochutíme soľou, prípadne štipkou majoránu. Podávame s pečivom.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica plnotučná 450 g
7 g
Mrkva
40 g
Pór
30 g
Zeler
20 g
Olej slnečnicový
10 g
Maslo
10 g
Majoránka sušená
1 g
Zeleninový bujón
5 g
Šošovka
80 g