Kategórie receptov
Parížsky šalát I.
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
5
Sacharidy na jednu porciu
22 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Salám nakrájame na 3 mm hrubé kolieska, rozkrojíme na polovicu a krájame na tenké rezančeky, tiež hrubé asi 3 mm. Rezančeky vložíme do veľkej misky. Očistenú cibuľu na jemno nasekáme, osolíme, okoreníme a pridáme do misky k "saláme". Sterilizované sladkokyslé uhorky nastrúhame na hrubšom strúhadle a pridáme do misky spolu s hráškom. Všetko spolu premiešame a prilejeme asi pol deci nálevu z uhoriek. Do takto pripraveného šalátu pridáme majonézu a sladkú smotanu, poriadne premiešame a ochutíme podľa vlastných preferencií (octom, mletým cukrom a worcestrom). Ten dodá parížskemu šalátu tú správnu chuť. Servírujeme na hrubšom reze pečiva.
Vytlačiť recept (PDF)
Horčica Plnotučná 550 g
25 g
Vegan Mayo 250 g
250 g
Hustopečská pečeňovka
200 g
Bezgluténové chleby - svetlý 360 g
150 g
Cibuľa voľná
75 g
Cukor kryštál
2 g
Mleté čierne korenie
2.5 g
Kyslé uhorky
100 g
Worcesterská omáčka
2.5 g
Sterilizovaný hrášok
75 g
Smotana na šľahanie
50 g
Ocot
2 g