Kategórie receptov
Tvarôžková nátierka
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
10 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Nátierkove maslo premiešame s olomouckými tvarôžkami pokrájanými nadrobno, pridáme pokrájanú jarnú cibuľku, kapiu (naloženú) a pažítku, okoreníme a nakoniec postupne pridáme 3 – 4 lyžice svetlého piva, zamiešame a necháme odležať. Pripravujeme 1 až 2 dni vopred, aby sa mohlo všetko dobre rozležať. Ak pivo vsiaklo do tvarôžkov a treba ho ešte viac, môžeme ho pridať aj na ďalší deň. Nátierku natierame na chlieb alebo na tmavé pečivo.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepkový ležiak 0,5 l
50 g
Olomoucké tvarôžky Malé 100 g
200 g
Pažítka
4 g
Cibuľka jarná
20 g
Kapie červená
10 g
Mleté čierne korenie
1.5 g