Kategórie receptov
Tvarôžková nátierka
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
7
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
35 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Nátierkové maslo premiešame s nadrobno pokrájanými Olomouckými tvarôžkami, pridáme nakrájanú lahôdkovú cibuľku, naloženú kapiu a pažítku, okoreníme a nakoniec pridávame postupne 3 – 4 lyžice svetlého piva, zamiešame a necháme odležať. Pripravujeme cca 1 – 2 dni vopred, aby sa mohlo všetko rozležať. Pivo môžeme pridať ešte na ďalší deň, ak sa vsiaklo do tvarôžkov a treba ho ešte viac. Natierame na chlieb či tmavé pečivo.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepkový ležiak 0,5 l
40 g
Olomoucké tvarôžky Malé 100 g
200 g
Pažítka
5 g
Cibuľka jarná
40 g
Kapie červená
10 g
Mleté čierne korenie
2 g